CARRIERE OPTIEK

Ontwerp: Vorm Martini
Uitvoering: Heri Interieurprojecten

Eind vorig jaar kwamen Bjorn en Susan Bakker bij mij in de showroom om passende brilpresentaties uit te zoeken voor hun nieuwe winkel.
Door de materiaal- en kleurkeuze heeft de winkel een verrassend aangename sfeer gekregen. Natuurlijk dragen de verschillende ruimtes hier ook aan bij.
Aan ieder facet is aandacht besteedt.
De brillen worden op leuke meubels gepresenteerd waardoor je de neiging krijgt overal even te kijken. Nadat je de voorkeuze hebt gemaakt, kan je in alle privacy je bril uitzoeken aan een van de tafels.
Het is duidelijk dat door veel eigen inbreng deze winkel zo bijzonder en uitnodigend is geworden.
LEES HIER HET INTERVIEW
LEES HIER HET INTERVIEW

Interview Carriere Optiek Weesp

Datum: 07/06/2018
Gesproken met: Susan Bakker
Interview door: Francis Peters
Fotografie: Top Vision
Ontwerp: Vorm Martini
Uitvoering: Heri Interieurprojecten

Eind vorig jaar waren wij in gesprek over de brilpresentaties voor de nieuwe winkel met het concept ontwerp van ‘Vorm Martini’ bij de hand. 

Hoe hebben jullie het ontwerp zo eigen kunnen maken?
We zijn begonnen met een moodboard op Pinterest voor ideeën. Doordat we al in deze ruimte werkten hadden we al heel duidelijk inzicht voor de indeling en hebben dit meegenomen in de inbreng. ‘Vorm Martini’ kwam met 3 indelingen waar wij 1 van hebben uitgekozen.

Wat waren de uitgangspunten in het ontwerp?
Dit waren eigenlijk de collectie indeling van de vorige winkel en de oude racefiets van Bjorn die een tijdje stond te verstoffen.

(Weesp heeft een eigen triatlon en triatlonvereniging, maar het is vooral een passie van Bjorn om met sportbrillen bezig te zijn en op sterkte te maken).

Jullie presenteren duidelijk op segment, hoe hebben jullie deze indeling zo goed kunnen maken?
Dit indeling was in de oude winkel ook goed op orde. Dit hebben wij meegenomen in de nieuwe winkel. De opzet is nu ruimer aan de correctiekant waardoor men zich rustiger kan oriënteren en passen.
 

Naast de presentaties aan de wand, maken jullie ook gebruik van prachtige meubels waar de brillen worden gepresenteerd. Merk je dat deze brillen op een andere manier bekeken worden?
We vonden het een leuk element om hiermee de collecties te onderbreken en de brillen zijn nu makkelijker om op te pakken merk ik. Daarnaast hebben wij nu ook meer opslagruimte.

 De kleuren en materialen in de winkel zijn zacht en natuurlijk. Ervaren jullie de sfeer nu anders?
Heel anders! In de oude situatie was het uitgangspunt witte en paarse wanden. We krijgen nu reacties dat de winkel heel huiselijk en sfeervol is en dat was het doel. Ook lijkt het volgens de mensen groter, terwijl de ruimte hetzelfde is gebleven.

 De adviestafels staan in openruimte maar toch kan je hier heel rustig en in een privésetting met iemand een bril uitzoeken.
Voorheen stonden de tafels middenin de winkel. Nu is het meer privé en rustiger doordat er aan de zijkant tafels zijn geplaatst. Klanten ervaren deze indeling zeer plezierig.  

Als ik het geheel bekijk lijkt er aan ieder detail gedacht te zijn, zijn er toch nog dingen de je anders zou willen?

Nee, het is geworden zoals we gehoopt hadden. Door de 3D tekeningen hadden we al een idee hoe het zou worden en konden hierin onze veranderpunten kwijt. 

Hoe reageren de vaste klanten?
Heel positief, hele leuke en verrassende reacties! Door de open pui komen mensen nu ook spontaan binnen lopen.

 Komen er door de verbouwing ook andere klantgroepen binnen?
Dit is nog moeilijk te zeggen. We hebben tot eind april een openingsactie gehad en dit was echt boven verwachting. Hier zaten ook nieuwe klanten bij, echter is het nog te vroeg om conclusies te trekken.

Hoe heb je het hele proces ervaren?
Het was wel echt een proces waar we een jaar voor hadden uitgetrokken. En toch ben je aan het eind bang dat je het niet redt binnen gestelde termijnen. De verbouwing verliep gelukkig voorspoedig!

Producten